Zijn de producten die op de site worden aangeboden nieuw en authentiek?

De producten die op onze site worden verkocht zijn nieuw maar niet authentiek. Dit wilt zeggen dat ze niet in de originele fabrieken zijn gemaakt.

Worden de producten verzonden in hun originele dozen?

Nee. Moest u dit willen, contacteer ons voor u een bestelling plaatst. Wij zullen u instructies geven over hoe u een bestelling kan plaatsen en een doos kan krijgen.

Is mijn betaling beveiligd?

Onze site maakt gebruik van SSL-technologie om uw informatie te beveiligen. Bovendien ontvangen wij bij de betaling geen financiële informatie over u, zoals uw rekening- of creditcardnummer.

Ik wil mijn product retourneren of ruilen, wat moet ik doen?

Alle verkopen met Gracieuxfashion zijn definitief. Gracieuxfashion is een consignatiemarkt, wat betekent dat alle artikelen die we op deze site aanbieden, worden geleverd door onafhankelijke leveranciers. Zodra een product is verkocht, ontvangt de leverancier een vergoeding voor zijn goederen. Om deze reden kunnen we retours of ruilingen niet verwerken.

Restituties worden ALLEEN verwerkt op basis van fabricagefouten, zoals verkeerd verzonden of ontbrekende artikelen.

Ik heb mijn pakket niet ontvangen, wat moet ik doen?

Als je jouw pakket nog steeds niet hebt ontvangen, niet betreurd het is waarschijnlijk nog onderweg en zal vroeg of laat bij u thuis aankomen. We vragen u ook de inschattingsdatum te controleren die u kan vinden via de track & trace code. Als de inschattingsdatum is verstreken, is het soms mogelijk dat uw lokale post zwaarder wordt belast dan normaal. Gelieve hier geduld voor te hebben.

We blijven afhankelijk van vervoerders zoals Postnl, Bpost of DHL. We hebben voor deze bedrijven gekozen omdat ze over het algemeen betrouwbaar zijn, maar soms blijken sommige iets langer te duren of minder responsief te zijn dan normaal.

We vragen u ook om te controleren of het adres dat wordt weergegeven in het overzicht van uw bestelling volledig en correct is gespeld en of uw naam duidelijk zichtbaar is op de brievenbus en toegankelijk is. Het is mogelijk dat een gebrek aan informatie uw pakket kan vertragen.

Indien uw pakketje lijkt vast te zitten, gelieve uw lokale post te contacteren. U kan deze informatie vinden via de track & trace die u van ons ontvangt via mail. Zij zullen u verder helpen met het bezorgen van uw pakketje

Bezorgen jullie wereldwijd?

Ja!

Hoeveel zijn de verzendkosten?

Gratis voor bestellingen over de €200. Indien u liever een kleinere bestelling plaatst zijn de verzendkosten standaard €8.

Wat zijn de levertijden?

Meestal versturen wij uw pakket binnen de 5 werkdagen na betaling naar uw op.

Eens dit gebeurt is duurt het meestal 4-7 werkdagen om bij u aan te komen.

Moest er een vertraging zijn, moet u uw lokale post contacteren (te vinden via de traceercode die u opgezonden krijgt via e-mail. Eens uw pakket verzonden is kunnen wij het niet sneller laten verlopen. Wij leveren standaard met DHL.

Zijn de maten mannen of vrouwen?

De meeste producten op onze website zijn uniseks.

Ik sta op het punt mijn eerste bestelling te plaatsen, is er een kortingscode?

Wij plaatsen de laatste nieuwe kortingscodes op ons Instagram profiel @gracieuxfashion. Geen kortingscode op ons profiel? Dan weet u dat u op dit moment al van de laagste prijs geniet.

Hoe kan ik een bestelling annuleren?

Dit hangt af of wij uw order al door hebben gegeven aan de fabriek. Indien u ons snel contacteert kunnen wij uw bestelling nog annuleren. Indien wij de bestelling al hebben doorgegeven, of het pakket al hebben verzonden kunnen wij uw bestelling helaas niet meer annuleren.

Er is een product uitverkocht. Zal dit product op een later moment terug komen?

Ja! Moest je zeker willen zijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.